Authentiek leiderschap is leiden vanuit je persoonlijke kracht. Daarbij durf je kwetsbaar te zijn en je open te stellen voor anderen. Authentiek zijn betekent echt, betrouwbaar, geloofwaardig en niet vervalst zijn. Er is congruentie in voelen, denken en doen. Een authentieke leider is trouw aan zijn/haar eigen kernwaarden, is trouw aan zichzelf en handelt vanuit de eigen drijfveren. Vaak heeft de authentieke leider een passie die hen drijft.

In de basis is iedereen authentiek. Vaak zorgt onzekerheid ervoor dat mensen en leiders niet authentiek zijn of in ieder geval niet zo overkomen: angst om gekwetst te worden ligt op de loer. En hoe groter die angst is, hoe groter de behoefte om jezelf in bescherming te nemen door gedrag toe te passen waardoor je jezelf als het ware pantsert. Alles wat kwetsbaar maakt, wordt onkwetsbaar gemaakt door bijvoorbeeld heel stellig te zijn of weinig ruimte over te laten voor discussie. Authentiek leiderschap is dan ver te zoeken.

Wil je de authentieke leider is jezelf ontdekken? Dan is zelfbewustzijn heel erg belangrijk. Ga op zoek naar jouw eigen kernwaarden en drijfveren. Spreek deze actief uit.  Toets je antwoorden, beslissingen, je houding en gedrag op authenticiteit. Vind je het lastig om je eigen kernwaarden te benoemen of kun je wel wat hulp gebruiken bij het ontdekken van de authentieke leider is jezelf? Neem dan contact op. Ik help je graag.